IBAN számok ellenőrzése és érvényesítése

Az ellenőrzéshez írd be a IBAN az erre kijelölt helyre.

A banki adataid biztonságban vannak, hiszen nem tároljuk és nem látjuk az általad beírt információkat.

Olcsóbb és gyorsabb IBAN utalások a Wise-zal

A Wise alacsonyabb díjakat számol fel a legtöbb bankhoz képest és okos technológiájának köszönhetően a pénz is gyorsabban érkezik meg.

Az IBAN ellenőrző eszközről

Az IBAN ellenőrző eszközt IBAN-ok (International Bank Account Number) érvényesítésére fejlesztették ki. Az eszköz az összes SEPA országot és bankot támogatja.

Az eszköz leellenőrzi az IBAN hosszúságát a hagyományoshoz képest, és matematikai számítások segítségével leellenőrzi az IBAN és BBAN felépítését is, hogy megállapítsa, helyes-e az általad beírt IBAN.

Az eszköz gyorsan kielemzi az IBAN felépítését is, hogy meghatározza az országot, az alap bankszámlaszámot (BBAN), a helyi bankkódot, a helyi bankfiók kódot és a helyi bankszámlaszámot.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy ez az eszköz nem azt ellenőrzi, hogy az IBAN létezik-e az adott bankon belül - hanem csak annak érvényességét. Az eszköz csak tájékoztató céllal használható. Noha mindent megteszünk, hogy pontos adatokkal szolgáljunk, a felhasználóknak tudomásul kell venniük, hogy ezt a weboldalt nem terheli felelősség az adatok helyességét érintően. Csak a bankod tudja megerősíteni a helyes bankszámlaadatokat. Ha egy számodra fontos utalást szeretnél egy bizonyos időkereten belül teljesíteni, azt javasoljuk, hogy először lépj kapcsolatba a bankoddal.

Milyen hátrányai vannak, ha a bankoddal utalsz nemzetközileg

Amikor a bankodon keresztül nemzetközileg pénzt küldesz vagy fogadsz, sok pénzt veszíthetsz a rossz átváltási árfolyam vagy a rejtett díjak miatt. Ez azért van, mert a bankok a pénzváltásnak még mindig egy régebbi rendszerét használják. Azt javasoljuk, hogy használd a Wise szolgáltatását, ami általában sokkal olcsóbb. Fejlett technológiájuknak köszönhetően:
  • A valódi átváltási árfolyamot kapod alacsony, átlátható díjszabással.
  • Legalább olyan gyorsan tudod mozgatni a pénzed, mint a bankoknál, de gyakran még gyorsabban – néhány pénznem esetében percek alatt.
  • A pénzed banki szintű biztonságban van.
  • Több mint 6 millió ügyfélhez csatlakozhatsz, és küldhetsz pénzt 47 pénznemben 70 országon keresztül.