IBAN szám generálása és ellenőrzése itt: Ausztria

A banki adataid biztonságban vannak, hiszen nem tároljuk és nem látjuk az általad beírt információkat.

Az IBAN szám generálásához a Ausztria [AT] területén regisztrált számlákhoz ezt írd be az alábbi mezőkbe: BLZ (Bankleitzahl), Account Number (Kontonummer).

Ellenőrizd a beírt hosszúságot és az értéket, kövesd a mező jobb oldalán megadott formátumot. Kérünk, ne használj szóközt vagy kötőjelet.

Ha a bankszámlaszámod hossza a megadottnál kisebb, illessz nullákat a bankszámlaszám elé.

IBAN kalkulátor ehhez: Ausztria

BLZ (Bankleitzahl)
   5-számjegyű szám

Account Number (Kontonummer)
   11-számjegyű számMilyen hátrányai vannak, ha a bankoddal utalsz nemzetközileg

Amikor a bankodon keresztül nemzetközileg pénzt küldesz vagy fogadsz, sok pénzt veszíthetsz a rossz átváltási árfolyam vagy a rejtett díjak miatt. Ez azért van, mert a bankok a pénzváltásnak még mindig egy régebbi rendszerét használják. Azt javasoljuk, hogy használd a Wise szolgáltatását, ami általában sokkal olcsóbb. Fejlett technológiájuknak köszönhetően:
  • A valódi átváltási árfolyamot kapod alacsony, átlátható díjszabással.
  • Legalább olyan gyorsan tudod mozgatni a pénzed, mint a bankoknál, de gyakran még gyorsabban – néhány pénznem esetében percek alatt.
  • A pénzed banki szintű biztonságban van.
  • Több mint 6 millió ügyfélhez csatlakozhatsz, és küldhetsz pénzt 47 pénznemben 70 országon keresztül.

IBAN sablonok a főbb bankokhoz Ausztria területén

  1. Unicredit Bank
 

Az IBAN kalkulátor

Az IBAN generáló eszközt arra tervezték, hogy egy érvényes IBAN számot (International Bank Account Number) állítson elő a helyi bankkód, helyi bankfiók kód és helyi bankszámlaszám alapján abban az országban, ahol a bank található. Az IBAN generáló az összes SEPA (egységes eurofizetési térség) országot és bankot támogatja.

Az eszköz ellenőrzi a helyi bankkódot, bankfiók kódot és a számlaszámot a helyi elvárásoknak megfelelően, és matematikai számítások segítségével leellenőrzi az IBAN felépítését és hosszát is, hogy megállapítsa, helyes-e az általad beírt IBAN.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy ez az eszköz nem azt ellenőrzi, hogy az IBAN létezik-e az adott bankon belül - hanem csak annak érvényességét.

Az eszköz csak tájékoztató céllal használható. Noha mindent megteszünk, hogy pontos adatokkal szolgáljunk, a felhasználóknak tudomásul kell venniük, hogy ezt a weboldalt nem terheli felelősség az adatok helyességét illetően. Csak a bankod tudja megerősíteni a helyes bankszámlaadatokat. Ha egy számodra fontos utalást szeretnél egy bizonyos időkereten belül teljesíteni, azt javasoljuk, hogy először lépj kapcsolatba a bankoddal.