IBAN szám generálása és ellenőrzése itt: Franciaország

A banki adataid biztonságban vannak, hiszen nem tároljuk és nem látjuk az általad beírt információkat.

Az IBAN szám generálásához a Franciaország [FR] területén regisztrált számlákhoz ezt írd be az alábbi mezőkbe: Bank Code (Code Banque), Branch Code (Code Guichet), Account Number (Numèro de Compte), Check Digit (Clé RIB).

Ellenőrizd a beírt hosszúságot és az értéket, kövesd a mező jobb oldalán megadott formátumot. Kérünk, ne használj szóközt vagy kötőjelet.

Ha a bankszámlaszámod hossza a megadottnál kisebb, illessz nullákat a bankszámlaszám elé.

IBAN kalkulátor ehhez: Franciaország

Bank Code (Code Banque)
   5-számjegyű szám

Branch Code (Code Guichet)
   5-számjegyű szám

Account Number (Numèro de Compte)
   11-karakternyi szám vagy betű

Check Digit (Clé RIB)
   2-számjegyű számMilyen hátrányai vannak, ha a bankoddal utalsz nemzetközileg

Amikor a bankodon keresztül nemzetközileg pénzt küldesz vagy fogadsz, sok pénzt veszíthetsz a rossz átváltási árfolyam vagy a rejtett díjak miatt. Ez azért van, mert a bankok a pénzváltásnak még mindig egy régebbi rendszerét használják. Azt javasoljuk, hogy használd a Wise szolgáltatását, ami általában sokkal olcsóbb. Fejlett technológiájuknak köszönhetően:
  • A valódi átváltási árfolyamot kapod alacsony, átlátható díjszabással.
  • Legalább olyan gyorsan tudod mozgatni a pénzed, mint a bankoknál, de gyakran még gyorsabban – néhány pénznem esetében percek alatt.
  • A pénzed banki szintű biztonságban van.
  • Több mint 6 millió ügyfélhez csatlakozhatsz, és küldhetsz pénzt 47 pénznemben 70 országon keresztül.

IBAN sablonok a főbb bankokhoz Franciaország területén

  1. BNP Paribas
  2. Crédit Agricole
  3. Crédit Lyonnais
  4. HSBC
  5. Société Générale
 

Az IBAN kalkulátor

Az IBAN generáló eszközt arra tervezték, hogy egy érvényes IBAN számot (International Bank Account Number) állítson elő a helyi bankkód, helyi bankfiók kód és helyi bankszámlaszám alapján abban az országban, ahol a bank található. Az IBAN generáló az összes SEPA (egységes eurofizetési térség) országot és bankot támogatja.

Az eszköz ellenőrzi a helyi bankkódot, bankfiók kódot és a számlaszámot a helyi elvárásoknak megfelelően, és matematikai számítások segítségével leellenőrzi az IBAN felépítését és hosszát is, hogy megállapítsa, helyes-e az általad beírt IBAN.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy ez az eszköz nem azt ellenőrzi, hogy az IBAN létezik-e az adott bankon belül - hanem csak annak érvényességét.

Az eszköz csak tájékoztató céllal használható. Noha mindent megteszünk, hogy pontos adatokkal szolgáljunk, a felhasználóknak tudomásul kell venniük, hogy ezt a weboldalt nem terheli felelősség az adatok helyességét illetően. Csak a bankod tudja megerősíteni a helyes bankszámlaadatokat. Ha egy számodra fontos utalást szeretnél egy bizonyos időkereten belül teljesíteni, azt javasoljuk, hogy először lépj kapcsolatba a bankoddal.