IBAN szám generálása és ellenőrzése itt: Románia

A banki adataid biztonságban vannak, hiszen nem tároljuk és nem látjuk az általad beírt információkat.

Az IBAN szám generálásához a Románia [RO] területén regisztrált számlákhoz ezt írd be az alábbi mezőkbe: SWIFT/BIC Code, Account Number.

Ellenőrizd a beírt hosszúságot és az értéket, kövesd a mező jobb oldalán megadott formátumot. Kérünk, ne használj szóközt vagy kötőjelet.

Ha a bankszámlaszámod hossza a megadottnál kisebb, illessz nullákat a bankszámlaszám elé.

IBAN kalkulátor ehhez: Románia

SWIFT/BIC kód
   A SWIFT/BIC kód első 4 betűje

Bankszámlaszám
   16-karakternyi szám vagy betűMilyen hátrányai vannak, ha a bankoddal utalsz nemzetközileg

Amikor a bankodon keresztül nemzetközileg pénzt küldesz vagy fogadsz, sok pénzt veszíthetsz a rossz átváltási árfolyam vagy a rejtett díjak miatt. Ez azért van, mert a bankok a pénzváltásnak még mindig egy régebbi rendszerét használják. Azt javasoljuk, hogy használd a Wise szolgáltatását, ami általában sokkal olcsóbb. Fejlett technológiájuknak köszönhetően:
  • A valódi átváltási árfolyamot kapod alacsony, átlátható díjszabással.
  • Legalább olyan gyorsan tudod mozgatni a pénzed, mint a bankoknál, de gyakran még gyorsabban – néhány pénznem esetében percek alatt.
  • A pénzed banki szintű biztonságban van.
  • Több mint 6 millió ügyfélhez csatlakozhatsz, és küldhetsz pénzt 47 pénznemben 70 országon keresztül.

Az IBAN kalkulátor

Az IBAN generáló eszközt arra tervezték, hogy egy érvényes IBAN számot (International Bank Account Number) állítson elő a helyi bankkód, helyi bankfiók kód és helyi bankszámlaszám alapján abban az országban, ahol a bank található. Az IBAN generáló az összes SEPA (egységes eurofizetési térség) országot és bankot támogatja.

Az eszköz ellenőrzi a helyi bankkódot, bankfiók kódot és a számlaszámot a helyi elvárásoknak megfelelően, és matematikai számítások segítségével leellenőrzi az IBAN felépítését és hosszát is, hogy megállapítsa, helyes-e az általad beírt IBAN.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy ez az eszköz nem azt ellenőrzi, hogy az IBAN létezik-e az adott bankon belül - hanem csak annak érvényességét.

Az eszköz csak tájékoztató céllal használható. Noha mindent megteszünk, hogy pontos adatokkal szolgáljunk, a felhasználóknak tudomásul kell venniük, hogy ezt a weboldalt nem terheli felelősség az adatok helyességét illetően. Csak a bankod tudja megerősíteni a helyes bankszámlaadatokat. Ha egy számodra fontos utalást szeretnél egy bizonyos időkereten belül teljesíteni, azt javasoljuk, hogy először lépj kapcsolatba a bankoddal.